„Konfliktusok a családban” szülői problémamegoldó workshop sorozat

A másképp nevelünk program Konfliktusok a családban” címmel szülői problémamegoldó workshop sorozatot szervez.

A workshop alapja a "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje" című könyv. A személyes  problémák felderítésére, megbeszélésére, megoldására az EMK - (Erőszakmentes Kommunikáció) ÉLETKEREKÍTŐ© Önismereti játékot hívjuk segítségül. 

Gyere el, ha…
-          úgy érzed, nem találod meg a közös nevezőt gyermekeddel;
-          hiába kérsz tőle bármit, a végén vagy veszekedtek, vagy ráhagyod;
-          nem szeretnéd megbüntetni, de néha úgy érzed, nincs más út (vanJ);
-          úgy látod, hogy más gyerekek sokkal önállóbbak nála;
-          elolvastad a Beszélj úgy… könyvet, de úgy érzed, egyedül nem boldogulsz;
-          még nem olvastad, de szeretnéd megismerni;
-          békésen, egymás érzéseit tiszteletben tartva szeretnél élni gyermekeiddel;
-          szavaiddal és viselkedéseddel szeretnéd segíteni, tanítani gyermekedet;
-          úgy érzed, a csoport ereje és tapasztalatai pozitív hatással lesznek rád, segíthetnek az ideális megoldás megtalálásában
-          szeretnél hozzád hasonló gondolkozású szülőkkel megismerkedni, eszmét cserélni.
A Beszélj úgy… könyv alapján megbeszélünk egy témát, az EMK társasjátékkal pedig élővé, használhatóvá teszünk mindennapi helyzeteket, így segítve a tanulásodat. Nincs két egyforma foglalkozás, minden a résztvevők igényei, problémái szerint alakul!

Témák (Faber&Mazlish: Beszélj úgy… alapján):
  • Érzések feldolgozása („ugyan már, nem történt semmi” mondjuk gyakran. Az első foglalkozáson megismerkedünk az empátia problémamegoldó szerepével, megtanulunk érzéseket elfogadni, megnevezni, az EMK társasjáték segítségével rengeteg gyakorlásra lesz lehetőség)
  • Együttműködésre buzdítás („háromig számolok és…” mit tegyünk vádak, sértegetés, fenyegetés, parancsolgatás, hegyibeszéd helyett, melyet gyermekünk tényleg meghall és szívesen együtt is működik velünk)
  • Büntetési alternatívák (beszélgetünk a büntetések hatásairól, hatékonyságáról, megtanulunk a megoldásra koncentrálni ahelyett, hogy szép lassan egymás ellenségeivé válnánk)
  • Önállóság támogatása („add ide, majd én megcsinálom!” beszélgetünk arról, hogy mely szavainkkal, cselekedeteinkkel hátráltatjuk – legnagyobb jószándékunk ellenére - gyermekeinket)
  • Dicséret és jutalmazás („jaj, de ügyes vagy!” dicséreteink hatákonyságáról, ösztöntő erejéről beszélgetünk, megismerkedünk egy olyan formával, mely valódi büszkeséget ébreszt gyermekünkben)
  • Gyermekeink szerepekben („a kicsi egy angyal, de a nagyobbik… egy ördögfióka” megbeszéljük, mi történik, ha beskatulyázzuk gyermekeinket)
Jelenleg itthon babázom, de igény szerint Dunakeszin szívesen szervezek foglalkozásokat, akár egy-egy alkalmasat is. Keressetek meg!

Jelentkezés, információ: maskeppnevelünk@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése