Események

A másképp nevelünk program Konfliktusok a családban” címmel szülői problémamegoldó workshop sorozatot szervez Budapesten és Dunakeszin.

A workshop alapja a "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje" című könyv. A személyes  problémák felderítésére, megbeszélésére, megoldására az EMK - (Erőszakmentes Kommunikáció) ÉLETKEREKÍTŐ© Önismereti játékot hívjuk segítségül. 

Gyere el, ha…
-          úgy érzed, nem találod meg a közös nevezőt gyermekeddel;
-          hiába kérsz tőle bármit, a végén vagy veszekedtek, vagy ráhagyod;
-          nem szeretnéd megbüntetni, de néha úgy érzed, nincs más út (vanJ);
-          úgy látod, hogy más gyerekek sokkal önállóbbak nála;
-          elolvastad a Beszélj úgy… könyvet, de úgy érzed, egyedül nem boldogulsz;
-          még nem olvastad, de szeretnéd megismerni;
-          békésen, egymás érzéseit tiszteletben tartva szeretnél élni gyermekeiddel;
-          szavaiddal és viselkedéseddel szeretnéd segíteni, tanítani gyermekedet;
-          úgy érzed, a csoport ereje és tapasztalatai pozitív hatással lesznek rád, segíthetnek az ideális megoldás megtalálásában
-          szeretnél hozzád hasonló gondolkozású szülőkkel megismerkedni, eszmét cserélni.
A Beszélj úgy… könyv alapján megbeszélünk egy témát, az EMK társasjátékkal pedig élővé, használhatóvá teszünk mindennapi helyzeteket, így segítve a tanulásodat. Nincs két egyforma foglalkozás, minden a résztvevők igényei, problémái szerint alakul!

Témák (Faber&Mazlish: Beszélj úgy… alapján), időpontok:
  • 2011. július 12. Érzések feldolgozása („ugyan már, nem történt semmi” mondjuk gyakran. Az első foglalkozáson megismerkedünk az empátia problémamegoldó szerepével, megtanulunk érzéseket elfogadni, megnevezni, az EMK társasjáték segítségével rengeteg gyakorlásra lesz lehetőség)
  • 2011. július 26. Együttműködésre buzdítás („háromig számolok és…” mit tegyünk vádak, sértegetés, fenyegetés, parancsolgatás, hegyibeszéd helyett, melyet gyermekünk tényleg meghall és szívesen együtt is működik velünk)
  • 2011. augusztus 9. Büntetési alternatívák (beszélgetünk a büntetések hatásairól, hatékonyságáról, megtanulunk a megoldásra koncentrálni ahelyett, hogy szép lassan egymás ellenségeivé válnánk)
  • 2011. augusztus 23. Önállóság támogatása („add ide, majd én megcsinálom!” beszélgetünk arról, hogy mely szavainkkal, cselekedeteinkkel hátráltatjuk – legnagyobb jószándékunk ellenére - gyermekeinket)
  • 2011. szeptember 6. Dicséret és jutalmazás („jaj, de ügyes vagy!” dicséreteink hatákonyságáról, ösztöntő erejéről beszélgetünk, megismerkedünk egy olyan formával, mely valódi büszkeséget ébreszt gyermekünkben)
  • 2011. szeptember 20. Gyermekeink szerepekben („a kicsi egy angyal, de a nagyobbik… egy ördögfióka” megbeszéljük, mi történik, ha beskatulyázzuk gyermekeinket)
Helyszínek:
Budapest – ÚjÉletkör, XII. Hertelendy utca 1/b. I. em. 14. (14-es kapucsengő) – a foglalkozás késődélután 18-20-ig tart
Dunakeszi – MamaLeo, Mátyás Király út 25. - a foglalkozás délelőtt 9-11-ig tart

A foglalkozásra kérlek, csak akkor hozd magaddal gyermekedet, ha olyan korú, hogy még nem kell a figyelmét Neked lekötnöd. 

Egy foglalkozás díja: 3000 Ft (alkalmanként 2-2,5 óra)
A foglalkozásokon külön-külön nem lehet részt venni, tehát összesen 18.000 Ft

Jelentkezés: maskeppnevelünk@gmail.com címen, mely az előleg befizetésével (8000 Ft) válik érvényessé. 

Ha a workshop végén úgy érzed, a kapcsolatod nem javult gyermekeddel és nem tudod az életedben használni a tőlünk hallottakat, akkor a részvételi díj felét visszafizetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése